De mest populære danske film gennem tiden

Der er ikke noget som en god dansk film med cola, popcorn og fødderne oppe på divaneseren.

Her i artiklen kigger vi på hvilke danske film, der har været mest populære gennem tiden, altså hvilke danske klassikere, som jeg mener, aldrig vil miste deres glans på lærredet.

Det er selvfølgelig en objektiv liste, og der er så mange film man kunne nævne på denne liste, for der har virkelig været mange gode undervejs, men her er i hvert fald et bud på det mest populære danske flimmer.

Biografbilletter

En ting er at kigge på hvilke film der har solgt flest biografbilletter, hvilket måske ville tegne et anderledes billede, men noget andet er hvilke film der er blevet nydt, grint, grædt og skreget mest over.

Det er altså dem der er med på denne liste, hvor vi tæller ned fra femtepladsen.

5. Ternet Ninja

Ja ja, jeg ved godt, at den er ret ny og det er teoretisk set en børnefilm fordi den er animeret, men den er altså bare så sjov.

Anders Matthesen forstår virkelig bare at ramme en humor, der er super sjov for voksne og lige på grænsen for børn.

Ternet Ninja udkom i 2018 og endte på 11. pladsen over flest solgte biografbilletter i dansk historie.

Film temaer ses faktisk i en række forskellige industrier, du kan endda finde dem i spillemaskiner hos online casinoer. Måske en dag man kan spille med en ternet ninja?

4. Den eneste ene

Den søde og sjove kærlighedshistorie fra 1999 er, efter min mening, virkelig også en klassiker. Hovedpersonernes kamp i det uretfærdige liv virker så hårdt, og alligevel så morsomt.

Der blev solgt 843.472 billetter til Den eneste ene det år den udkom.

3. Druk

Også en nyere film, men virkelig en der er værd at se. Vinterbergs Oscar er ikke malplaceret, men falder på et virkelig fortjent sted.

De fire hovedpersoners udvikling i filmen er mærkbar, og de er alle til dels nemme at relatere til.

Det mest interessante ved filmen er nok, at de fleste mennesker kender til alkoholens effekt, og har måske også leget med tanken om de ‘superkræfter’ man føler at man opnår ved en mindre promille.

2. Olsen Banden ser rødt

Olsen Banden filmene tager rent faktisk 4 ud af de 5 top pladser på biografernes lister over flest solgte billetter, med ‘Olsen Banden ser rødt’ i toppen.

Det er vitterligt også som at sætte sig med et stykke dansk historie, når man sætter sig til rette med en god Olsen Banden film.

1. Festen

Festen er og bliver bare en dansk filmskat. Den er lang og til tider småkedelig, men den er virkelig også indfangende.

Dogmefilmen, som er instrueret af Thomas Vinterberg, vil for altid i mine øjne være en del af den danske kulturarv.

Danske films udvikling

Det har ifølge biografernes lister oftest været komedier og socialrealistiske dramaer, der har trukket danskerne i biografen, og det ser det ud til at det bliver ved med.

Man har altid gået lige til grænsen med danske film, og udforsket hvor meget man kunne tillade sig, og det sættes der stor pris på af danskerne. Mere Vinterberg og Susanne Bier til os tak!

26 Jul 2021